Alipainenostin

Alipainenostin AH-2400 on Paraisten Imu-asennus Oy:n kehittämä ja se on suunniteltu kevytelementtien ja esimerkiksi lasien asennustöihin. Se saa käyttövoimansa sähköverkosta ja kulkee omilla pyörillään. Kaikki neljä pyörää vetävät ja kääntyvät 360° kulmassa, joten laite kulkee kaikkiin suuntiin ja pystyy näinollen työskentelemään hankalissakin paikoissa. Sähkökäyttöisyyden vuoksi nostinta voidaan käyttää erillistä puhtautta vaativissa kohteissa.

 

 

 

 

Koska laite toimii helposti siirrettävänä yksikkönä, sillä on suoritettu asennustöitä, joihin aikaisemmin on tarvittu erittäin suuriin nostokorkeuksiin yltäviä nostureita. Tällaisia ovat esimerkiksi katolle sijoitettujen konehuoneiden rakennustyöt. Nostimen 12 imukuppia tarttuvat elementtiin hyvin pieneltä alalta. Siksi asennustyö on hankalissakin paikoissa helppoa.

 

 

 

 

Omana yksikkönä toimiessaan alipainenostin AH-2400 nostaa viiden metrin korkeuteen, mikä elementin vaaka-asennuksen kyseessä ollen merkitsee neljän 120 cm:n elementin asennusta. Elementti voi painaa jopa 240 kiloa ja laite voi käsitellä kaikkia normaalisti käytössä olevia elementtikokoja. Nostimen liikkeet ovat erittäin tarkat ja niiden nopeutta voidaan säätää portaattomasti. Sen leveys on on 130 cm ja korkeus alle 240 cm. Ääritilanteissa nostimen vakautta voidaan entisestään parantaa "venyttämällä" runkoa ja käyttämällä tukijalkoja. Joustavan kauko-/radio-ohjauksen ansiosta laitteen käyttäjä voi työskennellä työn kulloinkin vaatimassa paikassa. Trukki- ja kurotinkäytössä niiden ulottuvuudet määräävät asennuskorkeuden.

 

 

 

 

 

Nostin on varustettu elementtien välivarastolla, johon mahtuu kaikki vakiokokoiset elementtiniput. Nostin voidaan nopeasti kiinnittää esimerkiksi trukkiin tai kurottajaan. AH-2400:n tyyppistä lisälaitetta käytettäessä, välivarasto nopeuttaa työskentelyä huomattavasti. Kiinnitystyötä suorittava asentaja voi käyttää nostinta esimerkiksi omasta henkilönostimestaan käsin.

 

 

 

 

Tuhansien elementtien asennus on osoittanut AH-2400 nostimen nopeuden, turvallisuuden, varmatoimisuuden ja helppokäyttöisyyden. Useissa kohteissa työ on suoritettu kymmenesosassa siihen varatusta ajasta, kun suunnittelussa on nojattu perinteisiin menetelmiin.